За нас

НАШИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ


Всички съоръжения в базата са построени така, че да отговарят на най-високите и съвременни международни стандарти за отглеждане на коне и провеждането на спортни състезания по прескачане на препятствия.
Използвани са най-модерни немски материали и технологии.

Цялата база е построена на площ от  26 дка. Разполага с 3 открити манежа.
Най-големият с размери 87м/ 50 м или обща площ от 4350 кв.м.  е предназначен за тренировки на професионални ездачи както и за национални и  международни състезания.
Специално внимание е обърнато на настилката, състояща се от няколко пласта, подредени по строго определен начин. Тя се състои от текстилни влакна, смесени в определена пропорция с фин кварцов пясък.
Основата на настилката е изградена от немски плоскости, произведени и предназначени за състезания по прескачане на препятствия. Този висок клас настилка е мека и еластична, което придава по-голяма стабилност при движението на коня и особено при прескачане на препятствия. Предпазва копитата на конете от нараняване, а сащо така ставите и сухожилията им. Манежът е оборудван както с напоителна система така и с иновативна дренажна система, която не позволява образуването на локви, не гние и не осигурява благоприятна среда за развитие на микроорганизми и бактерии, които могат да разболеят конете.

Вторият манеж с размери 50м/26м и с обща площ от 1300 кв.м.,  намиращ се точно до най-големия манеж е предназначен за загряване на конете преди състезания. Той е построен по същата иновативна технология като настилка и предлага прескрасни условия както за манежна езда така и за прескачане на препятствия. Отделен е с плътна стена от състезатилния манеж като по този начин е осигурено спокойствието на конете и подготвящите се ездачи за състезанието.

Третият манеж с размери 67м/30м или с обща площ от 2000 кв.м. е построен до другите два. Уникален по рода си манеж с пясъчно-текстилна настилка, покрит с мрежа за засенчване, което го прави идеален за загрявка на състезателите,  уроци, кордиране на коне както и за разходки на деца и лечебна езда през горещите летни дни.

Закритият манеж с размери 42м/25м и с обща площ от 1050 кв.м. е съоръжение, благодарение на което тренировките по езда не се влияят от времето. Независимо от метеорологичните условия вие може проведете своете занимание в просторния и светъл манеж. Настилката е както и на най-големия открит манеж от текстилни влакна, смесени в определена пропорция с фин кварцов пясък.